Руслан Мъйнов: „Тази работа се върши със сърцето…“

1Руслан Мъйнов получи почетния знак „30 години община „Тунджа“. Плакетът му бе връчен от кмета Георги Георгиев на заключителния концерт – спектакъл „Корени“, посветен на годишнината и на Деня на общината – Международния ден на Земята – 22 април.

Корените на известния изпълнител са в община „Тунджа“. Неговите предци поемат пътя към Бесарабия от село Пандъклии (днешно Тенево), където поставят основите на ново населено място, което пази и до днес българския дух и традициите ни.

Това не е първата среща на сърцатия българин с тунджанската публика. През 2015 година Руслан Мъйнов поднесе невероятен спектакъл на сцената на читалището в село Тенево, емоцията от който жителите на общината още пазят в сърцата си.

2Популярният актьор се включи в подготовката и реализацията на заключителния концерт, посветен на годишнината на общината, изцяло безвъзмездно с думите „Тази работа се върши със сърцето…”.  На сцената изявиха таланта си професионалистите от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, самодейните колективи от общината и фолклорни групи от село Калчево, Болградски район, Одеска област, Република Украйна.

Сценарият на спектакъла бе дело на обичаната от тунджанци актриса Велика Видева, а постановката – на Мая Тодорова, художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Невероятното начало на празничния концерт спектакъл поставиха певицата Величка Русева и нейната дъщеря Нона с прекрасната „Песен за Тунджа“. Изпълнение на почетния гражданин на общината Желязко Узунов, дългогодишен солист на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“, предшества изявата на самодейците и професионалистите.

И тази година празничните прояви, посветени на Деня на общината се случват по традиция с неговата съпричастност. На сцената изявиха таланта си колективи от селата Хаджидимитрово, Тенево, Генерал Инзово, Генерал Тошево, Роза, Бояджик, Завой, Овчи кладенец…

Всички участници в празничния концерт – спектакъл се включиха в подготовката и реализацията му изцяло безвъзмездно. Жителите на община „Тунджа“ благодарят на Руслан Мъйнов, Велка Видева, Величка Русева, Мая Тодорова и на всички други сърцати българи – участници в концерта за неповторимата емоция.

За Руслан Мъйнов е запазен един от първите екземпляри  на Книгата за историята на село Тенево, която предстои да бъде представена през месец май.

 

About the Author :

Leave a reply