Румен Радев печели 59,37 % в Ямболска област

Ямбол, 15.11.2021 г.

Румен Радев печели 59,37 % в Ямболска област, за него са дали гласа си 22 037 гласоподаватели. Интересното в президентския вот в региона е, че Румен Радев печели с 1282 гласа повече от сбора на партиите, които заявиха подкрепа за него.

За президент в Ямболска област са гласували повече избиратели – 37 363 души, със 711 избиратели повече от парламентарния вот.

Това може да се дължи и на грешки при гласуването с машините. Въпреки предупрежденията и разяснителните кампании, много от избирателите не успяха да упражнят правото си на глас на машините, както те искат. Вместо за двата избора, те са натиснали в началото само единия и това не им даде право да гласуват за другия, но това е недостатъкът на софтуера.

На второ място във вота за президент е Атанас Герджиков, за когото са гласували 8789 избиратели, или 23,68 %. Гласовете му са със 164 повече от вота за ГЕРБ – СДС.

На трето място в Ямболска област е Костадин Костадинов със 1720 гласа (4,63 %), които са с 360 гласа по-малко от гласовете за „Възраждане“.

На четвърта позиция е Лозан Панов с 681 гласа, които са със 787 по-малко от гласовете за „Демократична България“.

За „Не подкрепям никого“ са гласували 646 избиратели, докато в парламентарния вот тази опция са използвали 466 души.

About the Author :

2 Comments to “Румен Радев печели 59,37 % в Ямболска област”
  • нечипизиран ум
    November 17, 2021 - Reply

    Бог да я прости България! А имахме толкова време и възможности да я опазим! Предателство и чуждопоклонство. “Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”. Това пише в дипломата МУ, издадена от Военновъздушния колеж “Максуел” в САЩ. Румен Радев се дипломира там с отличен успех през юни 2003 г., като магистър по “Стратегически проучвания”. Ямболци, наистина ли искате да сме американска военна колония?

  • Г. Димов
    November 17, 2021 - Reply

    Правилно “нечипиран ум”. За съжаление населението в гр Ямбол и област, винаги изостава , я мислене, я с доходи/ свързано е с по предното/. НО не са виновни, защото не знаят. Някой да им е обяснил това което предстой- едва ли? Трябваше да им се подскаже кой е Радев. Нинова и БСП /Катя Георгиева/имаха постоянно влияние в региона, твърдяха, убеждаваха , че Радев е президента на България. Сега следва това което посочвате Вие. Жалко.

Leave a reply