Румен Банков: „Изтървал съм срока”

Bankov„Изтървал съм срока, просто по-късно погледнах какво е записано в протокола за приемането на бюджета на общината от страна на Общинския съвет. Не е гласувана всяка точка, както трябва да бъде при приемането на общинския бюджет”, отговори на въпрос на „Делник” дали е предприел нещо шефът на групата на БСП в местния парламент Румен Банков.
„Въобще, защо ли се учудвам. Но така стоят сега нещата, те са решили да направят нещо, ще си носят отговорността за това. Аз нито съм виждал председателя на Общинския съвет, нито нищо. Като отида в общината, д-р Татяна Петкова все я няма, все се пада в другата смяна”, допълни Банков, който е сред ветераните с няколко мандата като ямболски старейшина.
Наскоро той каза на пресконференция, че бюджетът на общината е приет незаконно, като установил това случайно, поглеждайки какво е записано в протокола от така наречената бюджетна сесия. На самото заседание на местния парламент само Мариета Сивкова, съветник също от БСП, обяви, че приетият бюджет е незаконен, но явно думите и не са били взети на сериозно от ямболската централа на лявата партия и не последва никакво сезиране на областния управител или на съда.

About the Author :