Румен Банков: „Д-р Татяна Петкова е съставила документ с невярно съдържание”

BankovНа днешната пресконференция, дадена от депутатите от БСП Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов, както и от лидера на лявата партия Румен Банков, областният председател обяви, че реално Ямбол няма гласуван бюджет. Той обвини председателя на местния парламент д-р Татяна Петкова, че е съставила документ с невярно съдържание.
Това председателят на БСП в областта установил, след като тия дни се зачел в сайта на община Ямбол. Там той видял, че съветниците били гласували накуп 19 точки, а това изобщо не било така. „За всяка точка от бюджета трябва да се гласува поотделно, а такова нещо на последната сесия не бе направено. Но в протокола от сесията пише, че именно това е извършено. Поради тази причина считам, че председателят на Общинския съвет д-р Петкова е съставила документ с невярно съдържание”, обясни мотивите за констатацията си Румен Банков.
Какво ще последва оттук нататък от страна съветниците от БСП не стана съвсем ясно, а областният управител Николай Пенев, който също присъства на брифинга, вече бе напуснал и медиите не можаха да го попитат каква е неговата позиция по въпроса.
Областният лидер на БСП обърна внимание и на случилото се с АБВ, като заяви, че „ този цирк в Ямбол вече сме го гледали, и то от 10 години”.
„Яд ме е на приказките на Румен Петков, че БСП нямало организационни структури, та нали той отговаряше именно за това през годините, докато бе в ръководството на БСП”, допълни Банков.
”И до дойде в Ямбол Георги Първанов, няма да му обърна никакво внимание”, каза още по случая АБВ местният лидер на БСП.

About the Author :