Румен Банков: БСП – Ямбол е на първо място, защото получи 50 на сто от депутатските места в района

???????????????????????????????Резултатите от парламентарните избори в Ямболски избирателен район са ясни и красноречиви – ямболската партийна областна организация е на трето място по резултат на „БСП – лява България” в страната, а по брой депутати – 50 на сто от депутатските места, сигурно сме на първо място, защото едва ли има друг такъв случай за БСП на тези избори, къде нашега, къде наистина коментира областният лидер на БСП Румен Банков анализа на резултатите от последните избори, след като преминаха общинските и областната конференции.

Иначе той каза, че всяка от партийните организации в областта е изразила неудовлетворение от постигнатите резултати на изборите. Общият извод е, че резерви има навсякъде в общинските партийни организации в региона, защото дори и в Болярово, например,  са били недоволни, защото и там има отстъпление от абсолютните числа на гласувалите. Банков допълни още, че навсякъде, както и в страната, големият отлив на гласували за БСП идва от периферията, която ги е подкрепила мощно на предните парламентарни избори през 2013 г., но изводите трябва да се направят най-вече на национално ниво.

Според него вече е ясен отговорът защо БСП досега не е променил плоския данък, когато е била на власт – защото ДПС са против.

Според него забавянето назначенията на областните управители показва, че управляващите не могат да се разберат.

 

About the Author :