Ромско многоточие

Borko_poslЧе ДПС ще се яви яростен защитник на циганите в Гърмен бе повече от ясно. Че ще говори пак за евроатлантически ценности – също. Лошото е, че все още помним някои истории. Като оная с ромите ни в Норвегия. Въпреки евроатлантическите ценности, скандинавската държава по късата процедура екстрадира ромите. В България, разбира се, не в Брюксел.

А говорим за тяхната интеграция. Разгеле – тъкмо в Норвегия, държава с много висок жизнен стандарт, можеха да положат грижи за хората от смуглия етнос.

Не искат обаче. Богатите предпочитат да им е мирна главата, и да говорят за ценности само от трибуната. Тия дни българските политици седнат-станат, приказват за това, че ромският проблем е в бедността.

И българският проблем е в бедността, ако мога все пак да кажа нещо в тоя властнически хор. Вече 25 години пенсионерите са подложени на финансов геноцид и няма никаква идея това да престане. Имаме вече понятие работещи бедни. Българи, не роми. Или предложението е да вземат от тях, за да дадат на братята?

Преди време ги броих – има над 50 фондации и всякакви други организации, които се грижат за циганските проблеми.

Останалото е многоточие…

Борислав Ненов

About the Author :