Роми пребиват баскетболист заради момиче

DSC00237aГрупа от 12-13 роми е пребила жестоко единадесетокласника от Гимназия „Васил Левски” Али Мустафа Али, който тренира и баскетбол, сигнализираха в редакцията неговите роднини.

Инцидентът е станал на 3 май в градския парк, където 12-13 момчета са причакали баскетболиста след тренировка и са започнали да го бият, докато не загуби съзнание.

Поводът за саморазправата бил заради момиче. Приятелка на Али му се оплакала, че Акман Юсеинов Османов я тормози по телефона и по Скайп и й пишел  SMS. Момчето изпратило съобщение на Акман по Фейсбук да не я закача, защото е негова приятелка.

На 3 май, излизайки от тренировка, Али видял Акман в компанията на 12-тина момчета. Той го извикал да си поговорят, а групата заплашила спътниците на Али да не се месят, защото и те ще пострадат. Али отишъл да види какво искат от него, но ромите започнали да го бият. Той нищо не помни от инцидента, защото е загубил съзнание, а като видели, че е припаднал ромите избягали. Неговите приятели го свестили и го завели у тях. В началото Али не казал на никого за боя, но на следващия ден зазлял и роднините му го завели в Спешния център, където лекарите установили, че има счупена челюст. След двудневен престой в ямболската болница, той е изпратен за лечение в Пловдив, където е претърпял операция на челюстта и ще се възстановява поне 6 месеца.

Роднините му са подали сигнал в полицията, но сигнализираха и в медиите за инцидента, защото се страхуват да не се потули случая.

Роднините на Али, който е от турски произход, обясниха, че той е много добър ученик, художник, преди година заедно с негови съученици от гимназията е представял в Гърция усвоената до съвършенство от него техника по батик. Освен това тренира и баскетбол. Те недоумяват как може да се проявява към него такава неоправдана агресия, която с нищо не е предизвикана от самия Али.

 

About the Author :