Романът „Послепис“ на Христо Карастоянов номиниран за годишните награди на Портал Култура

HristoРоманът „Послепис“ на писателя Христо Карастоянов е номиниран за годишните награди на Портал Култура. Наградите са в две категории – проза (сборник с разкази, повест, роман) и хуманистика. В раздела за проза са номинирани общо четири книги. С творбата на нашия съгражданин се конкурират „Български рози“ на Георги Танев, „Стилът на невъзможното“ на Иван Сухиванов и „Камбаната“ на Недялко Славов.

Във всеки конкурсен раздел се присъждат първа и втора награда. За да участват в конкурса книгите трябва да са публикувани в периода от 1 януари до 31 декември на годината, предхождаща провеждането на конкурса; да имат приносен характер за българската словесност, както и в отстояването на общочовешките и християнски ценности.

Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени от журито на официална церемония в Книжен център „Гринуич“ на 1 ноември 2017 г., в Деня на народните будители.

Със завладяващото си повествование „Послепис“ ни връща във времето, когато съвременниците живееха като двойници на самите себе си. Един изпуснат в навечерието на нова година влак събира четирима мъже, за да им припомни приятелствата, мъчителните влюбвания, предателствата. В книгата оживява споменът за 68-ма и 89-та година, за събития, белязали живота на поколения.

About the Author :