Рок група ”Мотел” излязоха от „нелегалност”

motelПри почти пълна зала, може би най-новата рок група в Ямбол, наречена „Мотел”, направи дебюта си. В Синия салон на читалище „Съгласие” четиримата музиканти от бандата заложиха на акустичната „версия”, а това придаде допълнително очарование на концерта им.

Винаги отвореният за нови авантюри Румен Бошнаков бе в основата и на появата на тази нова група, в която вокалистът Виктор е почти напълно непознато име за феновете на рока в града ни, и неговите изяви се следяха „под лупа”. Без да зашемети с гласа си публиката, момчето демонстрира разностранни превъплъщения, като сякаш се чувстваше сравнително уютно и при бавните, и при бързите парчета. Сравнително уютно, защото имаше песни, в които гласът му се задъхваше, но това може да е следствие и от скорошното създаване на група „Мотел”- репертоарът е капризна работа и не става от раз.

Двете китари, на които се разгърнаха Иван Терзиев и Румен Бошнаков, и  ударните инструменти , макар че в петък вечер властелинът на този инструмент Димитър Бодуров имаше на разположение само една „кутия”, извадиха добър саунд в Синия салон на читалище „Съгласие”.

„Мотел” изнесе стилен концерт, бягайки от суперхитовите парчета, което бе едно добро решение от страна на „квартета”. Вокалистът  и Румен Бошнаков представиха в  читалище „Съгласие„ и по едно свое авторско парче, които не бяха определено за изхвърляне.

Залата бе пълна с рокаджии, най-вече от средното ямболско поколение, но да чуят „Мотел” дойдоха и някои музиканти, имащи спомени още от времето на „Бандараците”. И именно част от тях са правили пъртината за ония парчета, които властта навремето посрещаше с огромно подозрение.

Новата група на ямболския рок терен не пропусна да почете българската музика. Иван Терзиев изпълни „Синьо небе”, а Бошнаков заложи и на парчето „Ала нямаш мен”, станало хит чрез Камен Воденичаров и  „Ку-ку бенд”.

Съвсем младият и симпатичен вокалист-мулат на „Мотел” демонстрира разчупеност на сцената, но, поне на този етап, репертоарът му е малко в насипно състояние и има нужда от прецизиране.

Група ”Мотел” даде интересна заявка за нещо по-солидно, доколко имат възможности за това ще се види вероятно още тази пролет.

Борислав Ненов 

 

 

About the Author :