Рокери отново превзеха Бакаджик

DSC03523aБакаджик събра рокери от цялата страна за 15-ти път на тридневен събор. Този път рокерският събор започна още от вечерта на 1 май с DJ парти, с което организаторите от „The Riders” отбелязаха своеобразния юбилей на един от най-големите и най-предпочитани рокерски събори в страната. Снощният дъжд не уплаши рокерите и днес те продължиха да прииждат. Целият Бакаджик е превзет от палатки, идващите се настаняват по групи, защото за тях това е най-голямото удоволствие да се съберат с приятели от цялата страна и да се забавляват.

DSC03575aОсвен огромните и лъскави мотори, другата атракция са малките рокерчета, които родителите им с мерак подготвят за събора с подходящи дрехи и прически. Най-малкият участник в рокерския събор тази година е Елизабет на 1 година и 4 месеца,

 

 

 

DSC03505aмалко по-голяма е 2-годишна чаровница с пънкарска прическа,

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03514aа най- атрактивен беше 6-годишният Константин от Ямбол, който джъткаше напред назад с малкия си мотор.

 

 

 

 

 

DSC03555a

Тази година погледите на всички събираше и домашен любимец в подходящо рокерско облекло. Малкият пинчер беше облечен целия в кожа. Оказа се, че и той пътувал до Бакаджик с мотор, в специална раница на гърба на собственичката си.

 

 

DSC03527aЧе рокерството си е мания, личеше и от облеклото на двойките. Повечето от тях, независимо от възрастта им, бяха облечени еднакво, за да си личи отдалеч, че са заедно.

Най-съществената атракция на рокерския събор обаче си остават моторите, които са наредени на показ от собствениците им, за да обират погледите на всички.

 

IMG_7166aСпоред Димо Димов, президент на рокерския клуб „The Riders” рокерите не се плашат от дъжд, но има по-млади моторджии, които се придвижват малко по-трудно в дъждовно време, докато за старите това предизвикателство дори е удоволствие. Той се пошегува, че след второто питие няма значение дали вали, когато вече си на събора, но все пак дъждът може да пообърка плановете на някои рокери и най-вече на тези, които се качват на Бакаджик заради атракцията. Съществената част на събора на 2 май започна едва в 17 часа с игри. По програма трябваше да има надбягване с чували, дузпи от мотор, ломска издръжливост, слалом и пулпал с каска, но падналия проливен дъжд малко посъкрати игрите. Вечерта обаче на сцената излязоха групите „Крос” и Ер голям”, за да бъде купонът истински. По традиция официалното откриване на събора става винаги в събота и затова то ще се случи едва на третия ден от събора в 11,30 часа. В 13 часа ще бъде почетната обиколка на Ямбол, която винаги е съпроводена и с поднасяне на венци на паметника на Георги Дражев. След това рокерският екшън ще се пренесе на пистата край Тенево, където ще има надпревара с мотори от различни класове. След това рокерският събор ще продължи на Бакаджик с нови игри. Планирано е да има мотобаскет, надпиване с бира и мезе, най-шумен мотор, гладиатори, канадска борба. Ще има и съревнования за най-красив мотор, най-стар мотор и мотор от най-далеч. Вечерта ще има концерт на групите „БГ рок”, „Стрийп шоу” и „Обратен ефект”.

Диана Иванова

 

About the Author :