Рокерите отново превзеха Бакаджик

_MG_9066За деветнадесети път ямболският рокерски клуб „Ездачите” организира традиционния национален рокерски събор, който вече е наречен „Бакаджик 2016”. Той е първият най-голям рокески събор през годината и се приема като начало на сезона за рокерите. Затова е и толкова харесван, за него пристигат рокери от цялата страна и от чужбина.

Още на 6 май в лесопарк „Бакаджик” започнаха да прииждат рокерите. Първата вечер организаторите бяха предвидили игри и жива музика. Имаше надяждане, надпиване с бира, мото дузпи, програмата включваше и игрите „водна бомба”, „пиян пумпал” и музика на живо.

_MG_9074Откриването беше по традиция в събота. След официалния старт отново бяха организирани игри – този път надяждането беше с торта, а надпиването с айрян. В 12 часа рокерите направиха почетна обиколка на Ямбол и поднесоха венец на паметника на Георги Дражев и на загиналите във войните ямболци. След това на пистата край село Тенево се проведе състезание, което рокерите наричат „драг” и стънт”. То отново събра стотици почитатели на моторите и на каскадите с тях. Наградите на най-добрите мотористи бяха връчени в 18 часа, след което съборът продължи с още по-пикантни игри и забавления.

_MG_9085Заглавията на игрите са доста красноречиви – „Градиатори”, „Вземи си бирата”, канадска борба за мъже и жени, дърпане на въже – клубно , строене на нов клуб на The Riders MC, най-шумен мотор с ауспух. По програма вечерта ще продължи с музика на живо, заря и стриптийз шоу.

_MG_9086 _MG_9088 _MG_9091 _MG_9094 _MG_9099 _MG_9101 _MG_9105 _MG_9120 _MG_9121 _MG_9124 _MG_9127

 

About the Author :