Рокади по върха на Областно пътно управление

G KostovИнж. Стоянка Проданова е новият временно-изпълняващият длъжността директор, съобщи за „Делник” досегашният му шеф Галин Костов. В сряда – 8 януари, е бил последният му работен ден, в който е получил заповедта за прекратяване на трудовите правоотношения по инициатива на работодателя.

„Няма да подавам съдебен иск за незаконно уволнение”, заяви за „Делник” Галин Костов. Щом е за благото на региона, няма да прибягвам до подобни действия, коментира той и поясни, че ако някой не се вписва в сегашната стратегия за развитие на пътната инфраструктура в региона по-добре е да си отиде, за да вървят нещата напред. „Моето желание е пътищата в Ямболска област да бъдат все по-добри и затова приемам спокойно решението на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфреструктура”, каза още Галин Костов.

Той уточни, че все още не е решил какво ще прави от тук нататък, но най-вероятно първоначално ще се регистрира в Бюрото по труда. Срокът за подобна регистрация е седемдневен, след като влезе в сила заповедта за прекратяване на трудовия договор.

Припомняме, че инж. Стоянка Проданова е бивш директор на Областно пътно управление. Тя беше уволнена по времето на ГЕРБ и осъди Агенция „Пътна инфраструктура” да я върне на работа. По предложение на бившия шеф на Агенцията тя прие да бъде представител на държавата в надзора на строителството на магистрала „Тракия”, а не се върна на директорския пост.

About the Author :