Рокади за четирите депутатски места в Ямболски избирателен район

Окончателно четиримата народни представители от Ямболски избирателен район са Кристиан Вигенин от „БСП за България“, Станислав Говедаров от „ГЕРБ – СДС“, Златомира Карагеоргиева-Мострова от „Има такъв народ“ и Станчо Ставрев от „Изправи се! Мутри вън!“.

До този краен резултат се стигна след две рокади.

Още на 9 април водачът на листата на „Има такъв народ“ в Ямболски избирателен район Ивайло Вълчев е подал заявление в ЦИК, че желае да бъде избран за народен представител в Бургаски избирателен район, където също беше водач. Затова на негово място е обявена за избрана втората в листата Златомира Карагеоргиева-Мострова

По-интересна е рокадата в коалиция „ГЕРБ – СДС“. На 10 април в ЦИК е постъпило заявление от водача на листата д-р Димитър Рунков, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на коалицията. На база на него ЦИК обявява за избран следващия от листата – Станислав Говедаров.

Водачът на листата на „БСП за България“ Кристиан Вигенин не се нуждае от представяне. Той беше народен представител от Ямболски избирателен район в предния мандат и зам.-председател на 44-то Народно събрание. Зам.-председател е на БСП по международна дейност. Бил е и външен министър и евродепутат.

 

 

 

Представителят на коалиция „ГЕРБ – СДС“ Станислав Говедаров е общински съветник от групата на ямболския кмет Валентин Ревански, която влезе в Общинския съвет от партия „Пряка демокрация“. Той е роден в Пловдив, дошъл в Ямбол като професионален баскетболист, играл 16 сезона за Ямбол, дълги години е бил и капитан на отбора. Преди работеше във фирмата на Валентин Ревански „Сакарелла“, по време на предизборната кампания стана ясно, че участва в бизнес за рециклируеми отпадъци от строителни обекти. В момента е смятан за доверен човек на Валентин Ревански, дали като народен представител ще може да се еманципира и да покаже самостоятелност, тепърва ще видим. Не е ясно и как ще представлява и гласоподавателите от ГЕРБ и СДС, но това е техен проблем.

Представителят на „Има такъв народ“ Златомира Карагеоргиева-Мострова не е известна в Ямбол. Ямболските избиратели я видяха само при откриване на офиса на партията в града и на още едно – две предизборни събития. Тя е адвокат в Бургаска адвокатска колегия. Според справка в интернет е съдружник в 4 фирми, но в две от тях е заличена. Участва и във фондация „Слънчев бряг 2004“.

Водачът на „Изправи се! Мутри вън! Станчо Ставрев е познат като зам.-кмет на община „Тунджа“ от 13 години, преди това е бил директор на училищата в Кукорево и Маломир, а още по-рано преподавател в училищата в Кукорево и Тенево.

About the Author :

1 Comment to “Рокади за четирите депутатски места в Ямболски избирателен район”
  • пурко
    April 12, 2021 - Reply

    таз жена от Има Такъв Народ ако я пуснете из Ямбол ще се загуби … Бахти срама втората политическа сила праща депутат , който хич не го е еня за града и областта тази адвокатка е от Бургас и милее за региона колко на мене ми пука за Куртово Конаре … Слави язък ти за претенциите хората останаха ИЗЛЪГАНИ ! Защо издигна Ивайло Вълчев като се отказа това е подигравка с гласоподавателите ти !
    Не виждам разлика между Слави Трифонов и Бойко Борисов – мутри облечени по различен начин !

Leave a reply