Рокаджии правят бенефис на Велико Прахолята

ПрахолятаЛегендарният ямболски музикант Велико Димов-Прахолята ще бъде почетен този петък от 19,30 часа в заведението „Рок пица”. Рокаджии от града ни са решили да спретнат бенефис на един от най-известните и най-колоритни ресторантски музиканти, за когото се разказват не една и две пикантни истории край Тунджа.

Велико Димов, познат на всички като Прахолята, е на прага на 90-та си година и е безспорният доайен на този тип музика в Ямбол. За него музикантите казват, че е бил перфектен като ръководител на оркестрите, с които е свирил по ресторантите не само из Ямбол и региона, а и из цяла България.

За днешното поколение живата музика по ресторантите е почти напълно непозната, но по времето на социализма тя бе голямо преживяване, това бе шоу. С групите на Велико Димов, в които са свирили и Любо Лъвито, и Кольо Капана, и още редица качествени музиканти, както и „Слоновете”, са свързани безброй весели истории, които и ден днешен си разказват с огромен кеф както музикантите, така и другите ямболии.

 

About the Author :

Leave a reply