Розовото сияние на добротата

IMGP0507На 27 февруари 2019 година учениците СУ „Д-р Петър Берон“ в град Болярово, по утвърдена от години традиция, изразиха своето активно съпричастие към тенденцията за повече доброта в света. Отрицанието си към насилието засвидетелстваха чрез прекрасни стихове, пластични танци, театрална проява, литературни изяви и творби на изобразителното изкуство. Чудесно многообразие от послания за толерантност, отзивчивост и хармонични взаимоотношения между хората.

След встъпленията на двете очарователни водещи – Ивон Тодорова и Даниела Карабалиева, от чиито предисловия всички присъстващи разбраха защо ежегодно се чества този Ден на розовата фланелка, звъннаха великолепни стихове за приятелството, дружбата между хората и добротата като бяла магия за щастие в живота ни.

IMGP0513Същността на добрината е нейната неземна сила, която е в състояние да преобрази света, засегна и драматизацията на четвъртокласниците, ръководени от своята обичана учителка – лъчезарната Мария Тодорова. Посланията, отправени чрез пиеската, ще се помнят и прилагат в ежедневието. А нали затова е изкуството, освен да ни дарява естетическа наслада!

В училището беше проведен предварително конкурс за написване на есе, чиято важна тема „Какво е доброта?“ позволи на всички участници да изразят интересни становища в образно-есеистична форма и емоционален тон. Преди да съобщи резултатите, педагогическият  съветник и ръководеща Ученическия съвет София Минева се обърна към всички в залата, изразявайки на свой ред посланията си, съзвучни с темата IMGP0519за добротата и нейните много проявления в битието на съвременниците ни. Грамоти и награди бяха връчени на класираните, а за всички останали – стимулиращи поощрения. Не са малко имената им,радваща е тяхната активност!

Много красота и емоционална динамика имаше в танца на внушителната група ученици, облечени в розови тениски! А и залата бе украсена с розови балони, подредени в сърцевидни фигури – с много вкус и искрена искрена любов от децата…

Отчетен беше и другият конкурс – за изработка на картички в тематично съзвучие с повода за мероприятието. Резултатите обяви г-н Л. Ценов, секретар на МКБППМН:

Категория 1-2 клас:

1 място: Елеонора Николаева Димитрова  – 2. клас – ОУ „Ст.Караджа“

2 място: Кристияна Диянова Кижева –  1. клас – СУ „Д-р П.Берон“

3 място: Ганка Величкова Петрова -2. клас – ОУ „Ст.Караджа“

Категория 3-4 клас:

1 място : Росица Димитрова Янкова- 4. клас- ОУ „Ст.Караджа“

2 място : Станислав Димитров Иванов – 4. клас – ОУ „Ст.Караджа“

3 място : Станислава  Йорданова Петрова -4. клас – СУ „Д-р П.Берон“

Категория 5-7 клас:

1 място : Джулия Теодорва Илиева- 7. клас – ОУ „Ст.Караджа“

2 място : Даниела Иванова Карабалиева- 6. клас – СУ „Д-р П.Берон“

3 място : Теодора Василева Илиева- 6. клас – ОУ „Ст.Караджа“

Категория 8-12 клас:

1 място: Катя Господинова Георгиева- 8. кл. – СУ „Д-р П.Берон“

2 място : Иван Тодоров Иванов -9. клас – СУ „Д-р П.Берон“

Специални награди :

Радимир Андонов Палов -7. клас СУ „Д-р П.Берон“

Мирослав Стефанов Манолов- 5. клас – ОУ „Ст.Караджа“

А наградените получиха различни аксесоари, ученически пособия, занимателни и образователни игри, книги, грамоти. Закривайки честването, преди финалните стихове на водещите, с послание към аудиторията от ученици, учители, родители и гости се обърна директорът Васил Гаджуров в призив да бъдем от утре още по-добри, по-толерантни към хората край нас. Честването бе изцяло под егидата на Училищния ученически съвет.

IMGP0510 IMGP0522

Бинка Величкова

 

About the Author :