Рожден ден завърши с убийство

DSC05181 - Копие

За разкритото убийство на 54-годишния Йордан Стоянов от Ямбол, съобщиха на пресконференция в понеделник – 9 февруари, окръжният прокурор Дойчин Дойчев и областният директор на МВР – Ямбол Генчо Иванов.

На 7 февруари в 7,40 часа 53-годишният Г. С. Г. от Ямбол се обадил на дежурния в Областна дирекция на МВР – Ямбол, че в дома му – апартамент 73 на блок 17 в к-с “Георги Бенковски”, е починал мъж, който му бил на гости.

Дошлите на място полицейски екипи установили, че има данни за насилствена смърт и започнали разследване, като образували досъдебно производство за убийство.

Полицаите установили, че на 6 февруари починалият отишъл в дома на своя приятел, за да празнува рождения си ден заедно с други техни познати. Между домакина и рожденика на няколко пъти възникнали пререкания, последното от които прераснало в жесток побой.  Домакинът пребил до смърт своя гост, като го удрял по главата с различни твърди предмети като дървена дръжка от подочистачка, дъска и нацепени дърва за печка, които са иззети като веществени доказателства.

Аутопсията е показала, че смъртта е настъпила между 3 и 4 часа от травматичния шок и множество вътрешни кръвоизливи, причинени от удари с твърди предмети в областта на главата. Според областния директор на МВР престъплението е извършено по особено жесток начин с изключителна дързост и злоба.

Срещу домакина е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Той е направил пълни самопризнания и е дал показания пред съдия.

Заради влошеното му здравословно състояние мярката му за неотклонение не е задържане под стража, а подписка, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев. Според него са извършени всички възможни процесуално следствени действия на този етап. Разпитани са свидетели. Предстои да се назначи съдебно-медицинска експетиза, която ще докаже какви удари са причинили смъртта на убития, а психологическата експертиза ще установи дали убиецът е вменяем и дали може да носи наказателна отговорност за действията си.

И убиецът, и жертвата му не са криминално проявени, от полицията съобщиха, че са били трайно безработни. И двамата имат семейства, но те не са присъствали на почерпката, завършила с убийство.

About the Author :