Родителската треска по баловете

DSC04624a

На 24 май, когато бе балът на МГ „Атанас Радев”, треска имаше и в семейството на шефа на Държавен архив-Ямбол Светлана Бъчварова. Тя съпроводи до центъра дъщеря си Пресияна, чиято рокля бе издържана изцяло в светло червено.

Класният на Пресияна, математикът Марин Димитров, също бе много стилен – светъл костюм, а вече побелялата му коса, придаваше допълнително достолепие на някогашния възпитаник на МГ.

Ямболската бална вечер на Математическа гимназия, в която се разгърнаха 108 абитуриенти от четирите паралелки, намери пристан в ресторант „Тунджа”, където Наско Тачев дал всичко от себе си в подбора на музиката и купонът бил на висота.

Много силно и стилно се представиха и абитуриентите на Гимназията с преподаване на чужди езици „В. Карагьозов”. Те дефилираха на 25 май и доста от младите дами събраха очите на мъжката публика. Абитуриентките заложиха на дългите шифонени рокли, а сред цветовете доминираше черният. Другите варианти бе залагането на кремавото, розовото и лилавото, което също даде чудесни резултати.

При момчетата твърдо се наложи черният костюм с бели ризи, някои удариха по една тясна вратовръзка, не липсваха и папийонките.

Трепетно следеше събитията в абитуриентската вечер на Езиковата гимназия основателят на сайта Непознатият Ямболски регион Константин Зайков. Той щракаше неуморно с професионален фотоапарат и бе напълно прав, защото дъщеря му Виктория няма да прави балове всяка година.

Нотариус Меглена Доненчева също имаше емоционална вечер – тя изпрати дъщеря си Теодора, една от най-силните на Олимпиадите в България по френски език. Класът на Виктория и Теодора се предвождаше от учителката по английски език Дарина Бумбарова, която изглеждаше малко объркана, вероятно поради раздялата с „децата”.

На баловете и времето бе с абитуриентите и техните родители – не валя пороен дъжд, което е традиция в Ямбол около 24 май. Родителите, всъщност, съвсем се бяха размекнали.

Това най-вече личеше на бащите, които гледаха твърде отнесено.

Може би си мислеха, че наближават и сватби…

About the Author :