Римски легионер от ямболския „Кабиле“ – атракция на туристическо изложение

002При изключителен интерес към щанда на Ямбол премина участието на общината в международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 14 до 17 април.

Акцент в представянето бяха новите туристически атракции – единственият по своите мащаби и технологии интерактивен музей в България – Ямболският Безистен и изграденият землено-дървен римски лагер – „Кастелум“ в Археологическия резерват „Кабиле“.

Вниманието на посетителите беше привлечено от „римски легионер“, който участва във възстановките, провеждани в „Кабиле“.

001Туристическите атракции на Ямбол бяха представени в изложението от експерти от новосъздаденото общинско предприятие „Туризъм и култура“ и от Регионалния исторически музей.

Борсата „Културен туризъм“ във Велико Търново е най-голямото и значимо специализирано събитие с международно участие у нас, което се организира със съдействието на Министерството на туризма. В това издание участваха представители на над 40 български общини, както и на посолствата на ЮАР, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция.

003

About the Author :