„Рилски спортист” хвана „втория етаж” и замина от Ямбол с успех

РосенНосителят на Купата на страната „Рилски спортист” не позволи на „Ямбол” да продължи с победите, след като миналия кръг играчите на Петър Петров направиха на пух и прах вицешампиона „Балкан”. На 19 март обаче,  последната сирена фиксира загуба на домакините- 70:78, а след победата на Академик- Пловдив във Варна, битката за осмото място става по-трудна за нашите.

Тази вечер Росен Барчовски и неговата селекция, с  трима американци и един грък, висок до небето, игра много разумно в зала „Диана”, и не позволи на домакините да спечелят нито една четвъртина. „Ямбол” не тръгна в добър ритъм, после тотално загуби битката в подкошията – съперникът хвана 51 борби, срещу 38 за домакините.

Гръцкият център на „Рилецо” Коли Петрос спечели 16 борби и вкара 13 точки, а на Денис Агре, който е и доста по-нисък, не му вървеше в този сблъсък. 19-годишният Андрей Иванов пък опита да обърне нещата с тройки, но и трите му опита от Халите бяха неуспешни.

Показалият фантастична ръка от далечната дистанция срещу „Балкан”в предния кръг Боян Радетич този път не игра почти нищо, а плеймейкърът Боцка, въпреки че вкара 28 точки, даде три асистенции и хвана пет борби, не можеше сам да обърне негативния развой.

Все пак „Ямбол” изравни резултата на няколко пъти, дори излезе за кратко напред в точките, но това не бе неговият мач, и „Рилски спортист”, в последните минути и чрез изключително важна серия от пет точки на Франк Търнър, си замина с победата.

Борислав Ненов

About the Author :