„Рилски спортист” пристигна ден по-рано в Ямбол

00661676Баскетболистите на лидера в шампионата „Рилски спортист” пристигнаха ден по-рано, във вторник, за първия двубой от четвъртфиналите срещу „Ямбол”. Мачът е в сряда, 10 януари, от 18 часа в зала „Диана”. Възпитаниците на старши треньора на гостите Людмил Хаджисотиров идват след поредната си победа в шампионата на Лигата , този път срещу плевенския „Спартак” с разлика от точки – 89:105. Тимът на Самоков продължава да е начело във временното класиране, а в зала „Диана” утре ще видим четирима американци в редиците на съперника, сред които и най-добрият в срещата в Плевен, 203-сантиметровият център Еван Раванел, който се завърна в „Рилецо”, след като бе негов състезател през 2014 година.

Другите американски баскетболисти на Самоков са Шелдън Джетър, Травис Тейлър и Дейвид Райт. Освен силното присъствие на баскетболисти от САЩ, в състава на Хаджисотиров са още играчи като Йордан Бозов, Димитър Маринчешки, играл преди три сезона и с екипа на „Ямбол”, Дарин Иванов, Златин Георгиев и Мартин Маринов.

Старши треньорът на „Ямбол” Иван Чолаков посреща спокойно четвъртфиналния сблъсък, в неговия отбор може да отсъства само Мартин Чавдаров, който лекува травма.

About the Author :