РИК ще приема протоколите на секционните комисии в зала “Диана”

Областна администрация съвместно с РИК Ямбол разработи оперативен план за организация на изборния процес на 4 април. Организацията на изборния процес в област Ямбол се осъществява при взаимодействие между Районна избирателна комисия, Областна администрация, общинските администрации, органи на МВР и Информационно обслужване.

Областна администрация и Районната избирателна комисия Ямбол вече раздадоха изборните книжа и материали, както и бюлетините на петте общини в областта – Ямбол, Елхово, Стралджа, „Тунджа“ и Болярово. От страна на областна администрация са осигурени и предоставени на общините и Секционните избирателни комисии всички нужни материали за провеждане на изборния ден –  списъци с кандидатски листи, бланки чернови за отразяване на преференции, методически указания както и кутии за отрязъци.

На общинските администрации са предоставени и предварителни, както и окончателни избирателни списъци.

Областна администрация Ямбол е изпълнила и снабдяването на Секционните избирателни комисии с лични предпазни средства за членовете на комисиите – маски, ръкавици и шлемове, както и защитни костюми за членовете на СИК, които ще обслужват подвижните избирателни секции.

Предаването на избирателните протоколи от страна на Секционните избирателни комисии, към Районната избирателна комисия ще се извършва в зала „Диана“, чрез пропускателен режим и съобразно всички противоепидемични мерки. Направена е и предварителна цялостна организация на влизане и излизане от залата, както и дезинфекция.

About the Author :

1 Comment to “РИК ще приема протоколите на секционните комисии в зала “Диана””
 • Така ли е или не
  April 3, 2021 - Reply

  Свършва изборният ден, протоколите са написани, направени са копия и предадени на желаещите да ги получат.
  Групата на съответната СИК предава протоколите в РИК, но се забелязват грешки при съставянето на протоколите и те се коригират.
  Ще получат ли СИК копие от “ВЕРНИТЕ” протоколи?
  Може би тука е заровено кучето, което ще обърка сметките на някои кандидат-депутати.

Leave a reply