РЗИ – Ямбол осигурява днес зелен коридор за ваксиниране на всеки желаещ

Ямбол, 21.02.2021 г.

РЗИ – Ямбол осигурява днес зелен коридор за ваксиниране на всеки желаещ, съобщи директорът на д-р Лиляна Генчева. Тя уточни още, че имунизационният кабинет работи от 10 часа, докато има желаещи да се ваксинират.

Здравната инспекция в Ямбол разполага с два вида ваксини – „Астра Зенека“ и „Пфайзер“. Заради по-краткия срок на поставяне на втората игла и по-бързото придобиване на имунитет, представителите на изборната администрация ще бъдат ваксинирани с „Пфайзер“, тъй като между първа и втора доза срокът е 21 дни.

Другите граждани ще бъдат ваксинирани с „Астра Зенека“, която е реактогенна и има бърз ефект, коментира д-р Генчева. Тя уточни, че колкото повече ямболлии се ваксинират, толкова по-подготвени ще бъдем за пика на третата вълна, който се очаква към края на март.

Според заповед на здравния министър 8 са пунктовете в Ямболска област, в които ще се поставят ваксини от следващата седмица 7 в Ямбол и 1 в Елхово. Местата са – в имунизационния кабинет на РЗИ – Ямбол; в Специализираната болница за активно лечение по кардиология – Ямбол; в Кардиологичния медицински център – Ямбол; в МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол; в ДКЦ – 1; в Медицински център Бербатов; в МБАЛ “Св. Йоан Рилски”- Ямбол и в МБАЛ ” Св. Йоан Рилски”- Елхово.

Вчера са поставени 44 ваксини “Пфайзер” и 28 ваксини “Астра Зенека”. Общо 1387 дози ваксини са поставени в Ямболска област на  995 души –  392 са получилите по две дози, а броят на ваксинираните само с една доза е 603.

About the Author :

1 Comment to “РЗИ – Ямбол осигурява днес зелен коридор за ваксиниране на всеки желаещ”
  • Гражданин
    February 21, 2021 - Reply

    Браво. Организацията става все по-добра. Това е пътят към ликвидиране на китайската болест.

Leave a reply