Ремонтът на улица „Търговска” отпада от проекта за центъра

DSC05875Ремонтът на улица „Търговска” от Безистена до ул. „Преслав” няма да бъде извършен в рамките на проекта за реконструкция на централна градска част, стана ясно на пресконференцията по проекта.

От общината се отказали да го изпълняват, защото сключването на анекси за допълнителните проекти много се забавило и общината е преценила, че не може да го завърши до края на годината.

Не си струва риска да поемем ангажимента да изпълним за 1,5 млн. лв. допълнителни обекти, които няма да можем да приключим в срока на допустимост на разходите, коментира Цветелина Атанасова, директор на дирекция „Стратегии и програми” в община Ямбол.

Затова общината реалистично решила да изпълни само един от допълнителните проекти – от Безистена до градинския мост, за да може да реализира строителството и да усвои средствата без да натоварва бюджета на община Ямбол.

„ В момента се търсят други възможности за финансиране на тези проекти, ако не бъде осигурено такова финансиране те могат да бъдат реализирани и по програма „Региони в растеж”. Каза още Цветелина Атанасова.

Припомняме, че улица “Търговска” разделена на два етапа – от Безистена до ул. “Бяло море” и от ул. “Бяло море” до ул. “Преслав” трябваше да бъдат ремонтирани като допълнителни обекти от проекта за реконструкция на централна градска част. Всеки от обектите щеше да получи финансиране за по 500 000 лв. от проекта и парите бяха осигурени. Заради това “ВиК” подмени водопровода по улицата, но явно времето не стигна за да се завърши реконструкцията на центъра в двете главни пешеходни улици.

About the Author :