Ремонтират основния мост към Градската градина в Ямбол

b09abff3a5d6356c996fb6ee298e83d2Основният пешеходен мост към Градския парк на Ямбол ще бъде изцяло реконструиран и модернизиран, съобщават от Община Ямбол. Обновяването му е предвидено като основна дейност по проект „Ямбол и Одрин – два града на Тунджа“, защитен по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция.

Реновирането на моста надгражда мерките по обновяване на централните пешеходни зони на Ямбол и Градския парк, реализирани преди това по други европейски програми, заявяват от пресцентъра на общината.

Договорът за изпълнението на проекта вече е подписан и предстоят мерки по реализирането му. Партньор на община Ямбол по проекта е община Одрин, която от своя страна е заложила като основна дейност преустройство на историческа сграда в центъра на града и изграждането на туристически информационен център.

Изпълнението на проекта ще има като ефект подобрен достъп към Градския парк на Ямбол и прилежащото му пространство, реализирането на съвместни събития в двата партниращи си града с цел популяризиране на културното наследство, характерни обичаи, развитие на туристическия потенциал и др.

Стойността на проекта е 503 479,45 евро, като собственият принос общо на двете общини-партньори е в размер 20 047,77 евро. Проектът е финансиран по програмата за Трансгранично сътрудничество България – Турция, чрез Инструмента за предприсъединителна помощ на Европейския съюз. Продължителността му е 24 месеца: от 20 март тази година до 20 март 2019 г.

 

About the Author :

Leave a reply