Ремонтират над 30 км пътища в региона през 2014 г.

1AНад 30 км пътища от републиканската пътна мрежа в Ямболска област са планирани за ремонт през 2014 г., съобщи новият директор на Областно пътно управление инж. Стоянка Проданова на първата й среща с областния управител инж. Николай Пенев.

През годината ще бъдат ремонтирани 15 км от обходния третокласен път за Завой, 13,8 км от третокласния път Ямбол – Недялско и 1,7 км от второкласния път от Елхово до Княжево.

И трите пътни участъка са много натоварени, чрез тях се осъществяват връзки и с други важни за областта пътни артерии. По първоначални оценки за ремонта са необходими около 9 млн. лв.

През 2014 г. се очаква да започне работа и по 6,760-километров пътен участък от първокласния път за ГКПП – Лесово, известен повече като обход Елхово, който все още не е ремонтиран, а е от първостепенно значение за областта, защото по него се движи товарния поток за Турция. Според ангажимента, който пое правителството и ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”, основният му ремонт трябва да бъде извършен през тази с финансиране по програма „Транзитни пътища V”.

Инж. Проданова е информирала, че всички фирми, сключили договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в област Ямбол, са в готовност да реагират при усложняване на метеорологичната обстановка. В Областно пътно управление е въведен режим на 24-часово дежурство и информацията за състоянието на пътната мрежа се подава в денонощния ситуационен център на Агенция „Пътна инфраструктура”.

About the Author :