Рекорден брой коледни рисунки за “Подай ръка – спаси живот”

jurirane_risunkiРекорден брой от над 600 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа”. Днес комисия от ямболските художници Петър Тепсизов и Кольо Костов, и изкуствоведа Стойка Цингова  журира творбите и излъчи победителите в отделните категории.

При най-малките първо място бе присъдено на Дара Лъчезарова Германова от ЦДГ „Свобода”. В групата І – ІV клас е отличена рисунката на Кристиана Иванова на 8 години  от клуб „Млад художник” при НЧ „Съгласие-1862”, а при най-големите (V-VІІІ клас)  наградата печели  Калина Иванова Йовчева – V клас, МГ „Атанас Радев”. Авторите на трите първи места ще получат парични награди в размер на 50 лева, а рисунките им ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол Георги Славов. Рисунката на  Дамяна Диянова Димитрова – ІІ клас, СОУ „Св. Климент Охридски” ще бъде използвана при изготвянето на рекламните материали за Коледарския празник – Ямбол 2013. За коледна поздравителна картичка от името на председателя на Общински съвет Ямбол ще бъде отпечатана рисунката на Благовеста Стоянова Момчева, 5 години, ЦДГ „Биляна”.

Комисията номинира и 10 рисунки, които ще бъдат отпечатани като коледни картички в благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот”.

Първа възрастовата група (5-6 години) това са рисунките на:

Елена Георгиева Божанова – 6 години, ЦДГ „Червената шапчица”

Веселина Павлова Марева – 6 години, ЦДГ „Слънце”

Втора възрастовата група (от І до ІV клас):

Яна Стоянова Съджимова – І клас, НУ „Проф.Нойков”

Адриана Иванова Мартинова – ІV клас, НУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Виктория Николаева Георгиева – ІV клас, ОУ „Любен Каравелов”

Траяна Влаева – І клас, НУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Трета възрастова група (V- VІІІ клас):

Лилиан Георгиева Терзиева – V клас, Математическа гимназия „Атанас Радев”

Михаела Спасова Спасова – V клас, Математическа гимназия „Атанас Радев”

Марина Димитрова Иванова – VІ клас, ОУ „Димчо Дебелянов”

Дона Андонова Андонова – VІ клас, СОУ „Св. Климент Охридски”

Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония на 18 ноември от 17.30 часа в ХГ „Жорж Папазов”, където ще бъде наредена изложба с техните рисунки, както и с още  подбрани творби.

Коледните картички, разпространявани с благотворителна цел на цена от 1 лев, ще бъдат отпечатани от ямболските печатници „Мони Цони”, „Диагал” и „ПЧП – Планета”, които са традиционни партньори на община Ямбол в благотворителната кампания.

 

About the Author :