Регионално съвещание с актива на Движението на ветераните в БСП от Югоизточен регион

IMG_8233Регионално съвещание с обучителен характер с актива на Движението на ветераните в БСП от Югоизточния регион на България се състоя днес, 24 април 2019 г., в залата на НТС-Ямбол. Участваха представители от Бургас, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол. На съвещанието присъстваха д-р по политология Боян Балев – член на Националния съвет на БСП, Йордан Вълков – зам.-председател на Националния съвет на Движението на ветераните в БСП, Илия Иванов – секретар на Националния съвет на Движението. От страна на домакините – народният представител Николай Пенев, областният председател на БСП Митко Андонов и Катя Георгиева – председател на Общинския съвет на БСП-Ямбол. Движението на жените в Ямбол беше представено от Мария Чиповска, Младежката организация – от д-р Райно Георгиев, Български антифашистки съюз с председател Янка Джендова, Офицерския съюз – в лицето на председателя му подполк. Иван Тодоров, присъства и Митко Филипов – изп. директор на БЧК и председател на настоятелството на читалище “Съгласие”.

IMG_8227Регионалното съвещание беше открито от Тенко Тенев, член на Оперативното бюро на НС на Движението на ветераните в БСП и председател на Областния съвет на Движението в област Ямбол. Той припомни, че Движението на ветераните в БСП е основано преди повече от 10 години. В Ямболска област Движението има изградени структури във всички общини. Общата численост е 206 души, от които членове на БСП – 180 и 26 са симпатизанти. Специална благодарност беше изказана към структурата в община “Тунджа” с председател Калинка Косева – от 76 души миналата година, членовете вече са 104.

Йордан Вълков, зам.-председател на Националния съвет, връчи почетни грамоти на четирима ветерани на БСП за активна дейност в Движението и във връзка с 10-годишнината от учредяването на ветеранското движение в партията: Йовка Желева, Петя Милкова, Петър Търкаланов и Иван Иванов о с. Ботево.

За “Успехът на изборите за Европейски парламент – стратегическа цел на БСП” и “Организация на предизборната дейност в структурите на БСП” говори Боян Балев, д-р по политология.

За “Задачите пред структурите на Движението на ветераните в БСП, произтичащи от решенията на Конгреса на БСП от 26 януари 201 г. и на заседанията на НС на БСП от 17 февруари, 17 март и 14 април 2019 г.” говори Йордан Вълков.

Регионалното съвещание приключи с дискусия по темите.

IMG_8223 IMG_8224 IMG_8237 IMG_8239 IMG_8240 IMG_8244

 

About the Author :