Регионалният министър ще открие първия саниран блок в Ямбол

закъснялото-саниранеКметът на Ямбол Георги Славов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открият обновения жилищен блок № 5 в ж.к. „Хале“. Сградата бе реновирана по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и е първата в града, която вече е  въведена в експлоатация.

Церемонията ще се състои на 15 юни, четвъртък, от 14.00 часа, в пространството пред входове „Д“ и „Е“.

От 15.00 часа е предвидена обиколка за проверка напредъка по изпълнението на строително-монтажните работи на блокове 42, 44 и 78 в ж. к. „Граф Игнатиев“, които също се финансират от програмата.

Закъснялото-саниране-бл-5Към настоящия момент общо 16 са жилищните блокове в Ямбол, по които текат  дейности по програмата за саниране, като при повечето от тях строително-монтажните работи са пред приключване.

Припомняме, че това е същият блок, който беше започнат да се санира първи, но на 9 ноември 2016 г. беше наводнен от проливен дъжд и хората се видяха в чудо, защото се наложи да поставят легени на спалните си и да установяват какви са щетите от наводнението в кухните си.

About the Author :

Leave a reply