Регионална среща между младежи от ПГ „В. Левски“ и отговорните за младежката политика

DSC00385Регионална среща между младежи и отговорните за младежката политика по проект „Диалози на бъдещето. Иновации и устойчивост на младежките политики“, по който Профилирана гимназия „Васил Левски“ е участник, се проведе днес, 30 септември, от 10 часа в залата на Безистена. Проектът се финансира по програма „Еразъм+“ – Подкрепа за реформиране на политиките. Официалното откриване направи Живка Томова, представител на организатора – Институт за риск мениджмънт и комуникация при кризи. Приветствие отправиха Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, кметът на Ямбол Георги Славов и директорът на ПГ „Васил Левски“ Петя Сярова.

Живка Томова припомни, че част от присъстващите в залата младежи са посетили Националната младежка среща в началото на юли в София, на което се е говорило за предприемачество, имало е срещи с представители на бизнеса, на DSC00380институции, те са разказали за житейския си път. Настоящата среща е продължение на започнатия диалог.

В диалога, в комуникациите можем да търсим иновациите и устойчивостта на младежките политики, заяви Стамен Янев – изп. директор на Българската агенция за инвестиции. Той пожела на присъстващите младежи този ден да не бъде напразна инвестиция и прибави, че „колкото е по-рискова една инвестиция, толкова е по-печеливша. Най-добрият начин да предскажем бъдещето е като го създадем днес“.

Татяна Кирилова, ученичка в 11 клас, сподели впечатления и представи видеоматериал от Първата национална младежка среща по проект на програма „Еразъм+ Диалози на бъдещето“. Тя запозна присъстващите с младежката активност и опит в участие в състезания и проекти.

DSC00378Гергана Петрова, старши учител по информатика и информационни технологии, направи презентация по темата „Европейски младежки портал – възможности за намиране на партньорски организации, обучение и работа в Европа“.

По програма в следобедните часове е предвидено представители на фирмите „Язаки“ и Баумит“ да се включат по темата:  „ Местният бизнес в подкрепа на младежки инициативи. Приемственост в бизнес развитието на регионите“. Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев представя темата: „ Лидерство, иновации, инвестиции“. Последните теми са: „Бранд; комуникационно бранд позициониране“ – от Живка Томова, експерт „Комуникации и медии“ и „Пътят до NYТ и състезанието с най-добрите – онлайн в реално време от Ню Йорк  – споделяне, въпроси, отговори“ от Надежда Коритарева, студентка в NYU.

DSC00375 DSC00387

About the Author :