Регионален преглед на българската песен „Пеем, затова не стареем” се проведе в Лятното кино на Ямбол

Ямбол, 5.10.2020 г.

Осемнадесетото издание на Регионален преглед на българската песен „Пеем, затова не стареем”-2020 се проведе в Лятното кино на Ямбол. Празникът беше организиран съвместно от Областния и от Общинския съвет на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол.  В събитието се включиха близо 200  участници.

„Благодаря Ви за поканата и възможността да споделя вашия празник днес. Искам да Ви уверя, че Община Ямбол винаги ще оказва подкрепа на събития като това. Именно чрез фолклорът и традициите си спомняме, какви сме били и какви можем да бъдем. Българският народ с основание се гордее с фолклора си. Той е свързан с песните, които са се пели, а днес благодарение на Вас отново ще се докоснем до тях.  Поздравявам Ви за ентусиазма, за Вашето желание да опазите българското, както и за организацията за това събитие. Бъдете здрави!” каза в приветствените си думи заместник кметът на Ямбол Михаил Керемидчиев.

В празника на българската песен участваха дванадесет клуба от Ямбол и гостуващи изпълнители от общините Тунджа, Сливен, Сунгурларе, Нова Загора и др.

Поради извънредната епидемична обстановка тази година организаторите отправиха покани за участие към по-малко групи.

 

About the Author :