Реакции на граждани в интернет: “Твърдо НЕ за заема от 17 млн. лв.”

yambol1.Защото кметът няма моралното право да тегли заем.Какво е направил той за града си през тези свои 10г.кметуване?Нищо.Абсолютно нищо.Колко инвеститора е докарал?Колко пари е успял да вземе за града ни от държавния бюджет, та да икономиса от без това малкия наш градски такъв? Нула.А на другите градове държавния бюджет излива милиони левове.Защо за Ямбол няма?Да се замислим над това!!!
Сигурно правителството няма никаква вяра на този кмет и общински съвет!? Или няма политици в управляващата партия, депутати избрани от нас, които да лобират за града си???
Колко програми имаше по които с евро средства като другите градове можеше да участва нашия град и не го направихме.Защо?
2.Защото заемът е огромен по размер за възможностите на гр.Ямбол. приходите от данъци в градския бюджет заложени от кмета на града не са никак сигурни.Кметът мисли,че ще се запазят или дори увеличат,но това не е вярно.Хората все повече обедняват.Липсват инвеститори които да откриват производство и да се увеличават работещите и заплатите им.А голяма част от младите и дори от по-възрастните напускат града.Така ,че до изплащане на заема може не само да намалеят приходите ами и общината да не може да си плаща вноските.
3.Защото се взема по средата на най-вероятно последния мандат на този кмет.Освен това той си го урежда с 2г. гратисен период,т.е.ще има спокойствие до края на мандата си няма да плаща нищо и няма да има проблеми.Да му мисли следващия общински съвет ,кмет и гражданите на Ямбол ,които остават да живеят тук.
4.Защото Ямбол няма абсолютно никаква нужда на този етап да тегли заем.
Защото със свои собствени средства след като изплати предходния заем теглен от кмета за прословутия водопровод по ул. “Гр. Игнатиев” града може поетапно да извърши реконструкциите и ремонтите планирани за това.Но така всички ще са спокойни.Е, едни хора няма да могат да откраднат много пари така,но това си е техен проблем.
Освен това повечето градове и в България и в Европа правят всичко възможно да увеличават инвестициите в зелени площи,а ние правим пътища.А и откриването на кръстовища на досегашни пешеходни зони грози хората от конфликти с МПС и катастрофи.
А и всички граждани видяхме колко е читав прословутия проект на КМЕТА за обновяване на БЕЗИСТЕНА, НА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ която скоро ще остане без плочки защото се саморазрушават,да не говорим за некачествения ремонт на ПАРКА….така че какво да очакваме сега с тия 17милиона?Ами какво, отново некачествено изпълнение и прибиране по джобовете от едни хора на нерегламентирани пари.
Ямбол има нужда от спешни дейности, но в други посоки, а на тях не се обръща никакво внимание.
Какво става с проекта НОВА БОЛНИЦА така гръмко обещаван ни при последните парламентарни избори от кмет кандидат депутати и сегашен министър председател???
Какво става с проекта за ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ???
Какво става с проекта за ЗАЛА “ДИАНА”????
Ще има ли градът ни най-накрая своя СТАДИОН???
Ще бъдат ли сменени необходимите изгорели крушки от уличното осветление,защото от изцяло ново няма спешна нужда???
И още въпроси, въпроси, въпроси, на които за съжаление отговор няма.
И кой ще плаща всичко това? Ние нашите деца и недай боже нашите внуци,а града ще бъде обречен!!!!
ТАКА ,ЧЕ НЕ НА ТОЗИ ЗАЕМ ТВЪРДО И КАТЕГОРИЧНО!

About the Author :