Районът на Веселиново е окупиран от водата

IMG_1544„В момента целият район на село Веселиново е залят от водата. В петък дори бяхме на ръба да затворим пътя Веселиново-Ямбол, но успяхме да се справим с проблема”, това каза днес на брифинг заместник-кметът на община „Тунджа” Пенчо Пенев. Той направи преглед на обстановката с голямата вода ден по ден, като бе категоричен, че наводненията стават заради огромното закъснение при източването на язовир „Жребчево”. „ Там източването трябваше да започне още през септември, така нямаше да се стига до сегашната сложна ситуация”, заяви Пенчо Пенев.

Най-тежко е положението в селата Завой и Веселиново, там има двайсетина наводнени къщи. Досега само една жена е изведена от жилището й, като е настанена на друго място. „Има обаче хора, които не желаят да бъдат изведени, въпреки че в домовете им водата е нахлула. В един момент населението във Веселиново бе готово да се саморазправя, но не допуснахме паника”, каза още зам.-кметът на общината.

Училището в село Веселиново не провежда учебни занятия, тъй като в него има високи подпочвени води. „Проблеми имаше още в селата Бояджик, Маломир, Роза, Кукорево, но не позволихме никъде да се скъса нито една дига”, допълни Пенчо Пенев.

About the Author :