Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа И.А. и Г.А., обвинени в причиняване на телесни увреждания на служители от ИАГ

 

Ямбол, 03.09.2021 г.

Районна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа И.А. и Г.А. Те са обвинени за това, че са причинили телесни увреждания на трима служители на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).  Двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Те са обвинени и за това, че противозаконно попречили на орган на власт-служителите от ИАГ, да упражнят правомощията си-престъпление по чл.270, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Престъпленията са извършени на 02.09.2021 г. в защитената местност „Ормана“, находяща се в землището на с. Завой, обл. Ямбол.

По време на разследването е установено, че И.А. и Г.А. са нанесли удари на служителите на ИАГ. По досъдебното производство е назначена експертиза, която да установи вида и степента на нараняване на пострадалите. След като заключението по нея бъде изготвено обвиненията спрямо И.А. и Г.А. ще бъдат прецизирани.

Предстои Районна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

About the Author :