Разясняват Споразумението за партньорство

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОбластен информационен център-Ямбол стартира поредната национална инициатива на европейска тематика под наслов „Какво знаем за Споразумението за партньорство“.

Събитието е посветено на предстоящото подписване на Споразумението за партньорство от държавите-членки и запознаване на широката общественост с основни моменти от стратегическия документ.

„Какво е… европейски проект?“, „Какво е… „зелена“ икономика?“, „Какво е… устойчив транспорт?“ – все термини от важния за България документ, който очертава рамката на безвъзмездната финансова подкрепа от ЕС за периода 2014-2020 – Споразумението за партньорство.

Тези и още въпроси задаваха експертите от Областния информационен център-Ямбол на изнесен щанд, като граждани и гости на града имаха възможност да попълнят кратки анкети, и да се информират допълнително по темата. Освен това всички посетители получиха компетентен отговор на въпросите си за възможностите, които ще предоставят новите оперативни програми през периода 2014-2020 г.

Тази инициатива има за цел максимално да разясни един от най-важните документи за развитието на България за следващите 7 години, наречен „Споразумение за партньорство“, както и да провокира гражданите към размисъл и тълкуване. Всички участници в кампанията бяха поощрени с интересни награди и информационни материали.

От 28 май до 13 юни 2014 г. в цялата страна ще се проведат серия открити приемни и информационни събития, посветени на Споразумението за партньорство на България. Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

В рамките на инициативата в цялата страна ще се проведат близо 70 открити приемни на различни комуникативни места.

About the Author :