„Различна Коледа“

Ямбол, 21.12.2020

Във връзка с реализиране на основни насоки за работа на БМЧКЯмбол, а именно подпомагане на социално уязвими деца от обществото, БМЧК-Стралджа проведоха своята Коледна кампания с мото „Ти имаш-някои не!“ по различен начин, продиктуван от въведените временни противоепидемични мерки в страната.

Доброволците на БМЧК-Стралджа изработиха коледни картички и сувенири, които разпространиха в търговската мрежа в гр. Стралджа. Благодарение на любезното съдействие на магазини и фирми, доброволците успяха да наберат средства за своята Коледна инициатива. Със събраните средства бяха закупени лакомства, ученически пособия, играчки и храна за деца от многодетно семейство, за задоволяване на основни техни потребности.

Доброволците посетиха самотна майка, за да зарадват децата й за Коледа, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки. Удовлетворението от срещата, което споделиха младите червенокръстци в две изречения: „Чувството беше неописуемо…“ и „ Днес видяхме едни големи и изпълнени с радост усмивки“.

Децата благодариха от сърце за многото подаръци и споделиха пред доброволците, че това е една „различна Коледа“ за тях.

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол

About the Author :

Leave a reply