Разкриха убийството на 54-годишен мъж от елховското село Гранитово

DSC08446Разкрито е убийството на 54-годишния Димитър Димитров от елховското село Гранитово, съобщи окръжният прокурор Дойчин Дойчев на пресконференция, която дадоха съвместно с областния директор на МВР – Ямбол Генчо Иванов.

Полицията със съдействието на прокуратурата е установила, че извършител е Иван Н. на 57 години от същото село. Той е привлечен като обвинянем за извършване на умишлено убийство и е задържан в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. Арестуваният е направил пълни самопризнания, показания пред съдия е дал и очевидец на престъплението. Полицаите са разпитали над 30 души, за да установят убиеца.

Убийството е извършено на 10 март. По обяд Димитър Димитров поканил двама свои съселяни в дома си да се почерпят. След употреба на алкохол възникнал скандал между него и Иван Н., който взел нож и го забил в областта на врата му. Най-вероятната причина за настъпването на смъртта е кръвозагуба, съобщи областният директор на МВР – Ямбол Генчо Иванов.

Сигналът в полицията бил подаден в 18,15 часа от познат на Димитър, който го намерил в леглото му. Според съседи двамата гостуващи, напуснали дома на убития Димитър към 13,30 часа. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража.

About the Author :