Разкриха модерна нарколаборатория за марихуана на три етажа в Ямбол

Ямбол, 31.07.2020

Една от най-големите нарколабратории в страната за марихуана беше разкрита в Ямбол. Лабораторията е разположена на три етажа в бившата административна сграда на „Топлофикация Ямбол“. Единият етаж е в мазето, останалите два са старите стаи на администрацията. В 14 помещения са открити над 2000 растения от вида на конопа в различен стадий на развитие. Открити са и над 20 килограма суха тревна маса, която е била пакетирана и готова за изнасяне. Тя е била поставяна в пакети от по 500 грама всеки. На място са установени и над 1000 литра препарати за торене и растителна защита.

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения.

В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

В ареста с постоянна мярка задържане под стража е мъж на 33 г. от Нови пазар – работник в лабораторията, срещу който е повдигнато обвинение. Той е живеел в самата база и е задържан на място. Издирва се втори работник, който се укрива. Разследват се и други, за които има данни, че са свързани с лабораторията.

Сградата е на частно лице, но все още се разследва неговата съпричастност към престъплението, защото твърди, че е отдал помещението под наем на други.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и Върховна касационна прокуратура. Лабораторията е разкрита при проведена специализирана операция  на от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Областна дирекция на МВР – Ямбол, съвместно с Окръжна прокуратура – Ямбол.

Акцията по разкриване на лабораторията е извършена на 24 юли.

About the Author :

Leave a reply