Разкрити кражби

DSC06031Тунджанските полицаи разкриха кражба на мобилен телефон от частен дом в село Кукорево, общ.Тунджа. На 13 ноември жител на селото подал сигнал в полицията, че на 30 октомври е установил кражба на мобилен телефон от дома си. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено че посегателството е дело на 30-годишна жителка на селото, известна на полицията, осъждана за кражби. Работата по случая продължава.

Двама мъже на  20 и 23 години са извършили кражба на машина-трамбовка, на стойност около 3000 лева, разкиха ямболските полицай. Престъпното деяние е извършено за времето 16-17 ноември, като машината е отнета от обект на ул. Балатон, след  срязване халките на металната решетка. В хода на разследването са установени извършителите – М.И./20г./ и Т.А. / 23 г./ от Ямбол. Инкриминираната вещ е издирена и върната на собственика. Работата по случая продължава.

Служители от РУ “Полиция” -Стралджа разкриха домова кражба. Разследването е започнало по сигнал, че на 10 ноември в гр. Стралджа от къща на ул. « Н. Й. Вапцаров»  е извършена кражба на бойлер за твърдо гориво, 20 метра мостов  проводник и 20 литрова метална празна туба за гориво. на обща стойност около 100 лева. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието- А.В. /54 г./ от Ямбол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 ноември около 20.30 ч. в с. Войника, общ. Стралджа е установен  С.Д. /53г./ от гр. Бургас, който е извършил хулигански действия нанeсал лека телесна повреда и отправил закани за убийство срещу 34-годишен жител на селото. С.Д. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. При задържането си е оказал съпротива срещу органите на реда. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

About the Author :