Разкрити кражби и заловени наркотици

policiq2Служители от РУ Тунджа разкриха кражба на пари  от секретна каса. Разследването започнало по сигнал на жител на село Чарган, който съобщил, че за времето от 26.12.2016 г. до 04.01.2017 г., чрез използване на техническо средство от секретна каса, намираща се в ползван от него имот, е извършена кражба на около 4500 лева. В резултат на проведените оперативно-издирвателрни мероприятия е установен извършителят на деянието –  41-годишен местен жител. В хода на работа по случая авторът на кражбата предал на разследващите откраднатата сума. По надлежен ред парите са върнати на собственика. Работата по случая продължава.

24-годишен от Ямбол е откраднал велосипед от частен двор на ул. „Полковник Бакланов“, установиха ямболски полицаи. Деянието е извършено сутринта на 7 януари. Инкриминираният велосипед е намерен и върнат на собственика. Работата по случая продължава.

Ямболски полицаи иззеха високо рискови наркотични вещества от 18-годишен младеж. Вчера в хода на полицейска операция служители от РУ Ямбол спрели за проверка  лек автомобил „Сеат”, управляван от 18-годишен жител на областния град. При проверката е установено, че младежът държи в себе си  две пакетчета с марихуана /1 гр/ и шест пликчета с метамфетамин /7,5 гр/, установено с направените нарко тестове. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

Служители от РУ Стралджа разкриха извършител на домова кражба. При проведените бързи полицейски действия по сигнал на жител на село Недялско, че от дома му е извършена кражба на тонколона /буфер/ е установен извършетелят-20-годишен местен жител. Колоната обект на посегателството е върната на собственика. Работата по случая продължава.

About the Author :

Leave a reply