Разкрити кражби в Ямбол и в “Тунджа”

Ямбол, 17.09.2020 г.

Служители от РУ-Ямбол разкриха двама младежи извършили кражби. В хода на проведените полицейски действия е установен 17 годишен младеж, който сутринта на 14 септември е отнел портмоне с около 45 лева, собственост на жителка на града. Установен е и 18-годишен младеж, откраднал дамска чанта, след срязване на предпазна мрежа на прозорец. Деянието е извършено вечерта на 13 септември. Част от инкриминираните предмети са предадени по надлежен ред на полицейските служители.

Ямболски полицаи задържаха 35-годишен мъж извършил кражба от частен имот в града. По първоначални данни през нощта срещу 5 септември от жилище на ул.“Вит“ е извършена кражба на електрожен, биеща дрелка, 2 ъглошлайфа и множество инструменти. При проведените оперативно издирвателни мероприятия е изяснена съпричастността на 35-годишен жител на града, задържан за срок до 24 часа. Мъжът е предал част от инкриминираните предмети.

На 14 септември в РУ-Ямбол е постъпил сигнал от представител на търговски обект в Ямбол, за констатирани липси на определен продукт, на обща стойност около 1900 лева. В резултат на предприетите бързи оперативно издирвателни действия е установена съпричастността към деянието на служителка в обекта. В хода на проверката жената е възстановила част от нанесената щета.

Тунджански полицаи разкриха кражба и неправомерно теглене на пари. Разследването започнало на 9 септември по сигнал, че от частен дом в село Дражево е извършена кражба на 80 лева и дебитна карта, собственост на местна жителка. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия, е изяснена съпричастността към деянието на 23-годишна местна жителка, която след кражбата на дебитната картата неправомерна е изтеглила сумата от 340 лева. При проведена полицейска операция жената е установена и задържана. Част от парите, обект на посегателствато са предадени по надлежен ред. Работата по случая продължава.

Служители от РУ Тунджа задържаха 29-годишен мъж извършил три кражби в село Дражево. Разследването започнало на 4 юни, по сигнал за кражба на телевизор и пари от търговски обект в селото. При проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установена съпричастността към деянието на 29-годишен жител на старозагорско село. Също така е изяснено, че мъжът е автор на взломна кражба на 2 камери и множество вещи от стопанки постройки, собственост на жител на село Дражево, както и на кражба на бензинопил от друг частен имот. Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава.

About the Author :

Leave a reply