Разкопките в центъра са започнали

???????????????????????????????От 3-4 дни са започнали разкопките в центъра, заради които е спряна модернизацията на централна градска част.  Новината беше съобщена на снощното обществено обсъждане на дълга, който община Ямбол иска да вземе от Фонд „ФЛАГ”, за да се разплати със строителите по този проект.

Министерство на културата най-после било издало разрешително за разкопки, служителите на Регионалния исторически музей вече работят, като не са спирали дори и през празниците. Очакванията са, ако времето позволи, до края на седмицата да приключат.

На  общественото обсъждане беше припомнено, че обектът е спрян края на февруари, а комисията от Министерство на културата е дошла да установи за какви археологически находски става дума едва в началото на април.

Сега, след приключването на разкопките, ще е необходимо комисията пак да дойде да установи дали всичко е извадено, за да освободи трасето и да се възстановят ремонтните работи. Очакванията са това да се случи в края на май, началото на юни, а самият ремонт да приключи до края на август, началото на септември.

About the Author :