Радионов търси плеймейкър

Старши треньорът на баскетболния „Ямбол” Юлиян Радионов търси плеймейкър. Това каза наставникът на нашия тим пред „Делник”, но допълни, че решението в крайна сметка ще бъде на ръководството на клуба.
„ И Станислав Говедаров, и Павлин Иванов не са типични плеймейкъри, могат за известно време да играят на тази позиция, но не е в това силата им, те са атакуващи гардове”, допълни Радионов.
34-годишният старши треньор на „Ямбол”, който прави първия си сезон като наставник, се надяваше възпитаникът на „Тигър” и на „Бенетон Тревизо” Павлин Иванов да се преквалифицира като плеймейкър, но се вижда от изиграните мачове на един от големите ни таланти с жълто-синия екип, че това не е неговата „кожа”.
Изключително опитният капитан на отбора ни Станислав Говедаров игра преди време два сезона като гард-организатор, ала това бе поради липсата на типичен плеймейкър. След като в зала „Диана”дойде като състезател Радионов, Говедаров мина на нормалната си позиция 2 и тандемът заработи перфектно.
Старши треньорът Радионов е доволен от дербито с „Левски” от своя тим, защото се е борил докрай и  почти стопи разлика от 11 точки в полза на вицешампионите.

About the Author :