Равен шанс – двудневен семинар

DSCN4440Дейностите по  проект „Равен шанс” през лятото на тази година продължиха в хотелски комплекс „Даниела” в град Китен, където  от 6  до 8 септември 2019 г. Сдружение ”Ямболски младежки информационен център” – Ямбол проведе първи обучителен модул  за млади хора. Проект”Равен шанс”,финансиран по Национална програма за младежта(2016-2020), Подпрограма 2 „Национални младежки инициативи и кампании“, тематична област 2 „Развитие на младежката работа“ с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.   

Двадесет младежи и девойки на възраст до 29 г.  от Ямболска област обсъдиха следната тема: ”Неформалното образование” , лекторите Димитринка DSCN4488Димитрова и Илияна Димитрова запознаха младежите и представиха нови идеи за работа при неформалното образование, запознаха се с  възможностите за тяхното финансиране и  реализация, направиха предложения за подобряване на градската средата и активно им участие в обществения живот. Акцент на семинара беше неформалното образование, ефективното общуване, организиране на срещи, събрания и  различни прояви. Младите хора се научиха да подготвят план за дейностите,  да пишат СВ и мотивационно писмо. Дискутираха как да мотивират своите приятели за да се включат в организацията на инициативи и изпълнението на проекти.

Обсъдени бяха предизвикателствата и перспективите за активно включване на младите хора от Ямболска област в програми, финансиращи обучение и заетост на младежи, както и ролята на ЯМИЦ за тяхна подкрепа.

Чрез решаването на конкретни казуси и работа по групи участниците в семинара научиха повече за работата в екип, за  генериране на идеи, за ефективна организация на проявите в тях.

Освен занимания, тренинги и обучителни игри младежите и девойките имаха време за разходки и море.

DSCN4453 DSCN4466 DSCN4468 DSCN4476

Калоян Калиманов – ръководител проект

Сдружение”ЯМИЦ” –Ямбол

          

About the Author :

Leave a reply