Пъстър и весел празник в Международния ден на детето в Ямбол

 

Ямбол, 01.06.2022 г.

Разнообразна празнична програма подари Община Ямбол на децата за техния празник. Малчуганите се забавляваха с цирково представление, клоуни, творчески работилници, много песни и танци, рисунки на асфалт, рисуване на лице и пейнтбол в Международния ден на детето.

Празникът започна още в 10:00 часа в Градския парк, където се проведе детски празник с участието на актьора Ангел Попов, деца от Общински детски комплекс – Ямбол и от детските градини в града.

Децата получиха над 1000 балона от Община Ямбол, които направиха празника още по-пъстър и весел.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави малките жители на града с думите: „Мили деца, честит празник! Първи юни е най-слънчевият и весел ден, защото е посветен на вас – нашите деца! Вие сте нашето бъдеще и вяра в доброто и красивото! От сърце ви желая да бъдете много здрави, усмихнати и много обичани. Имайте щастливо детство и не забравяйте, че е много важно да слушате вашите родители и учители“. Той благодари на родителите, че са избрали да отгледат своите деца в нашия роден град – Ямбол.

 

 

Деца и техните родители се запознаха с играта пейнтбол и стреляха с малките цветни топчета в обособената от клуб „Пейнтбол Ямбол – Paintball Legion“ зона за демонстрации срещу Лятното кино в парка.

 

В 17:30 часа малки и големи се забавляваха с детско-семейното представление „Тинтири-Минтири“ на Цирк „Играчка-Плачко“, жанрова смесица от театър, клоунада, магия, жонглиране, акро-баланси и феерия от гигантски сапунени мехури.

След това желаещите усвоиха умението да изработват топчета за жонглиране в творческата работилница под вещото ръководство на артистите от „Играчка-Плачко“.

 

С мероприятия в празника се включиха и Народните читалища „Зора-1945“ и „Съгласие-1862“.

В Авиобаза „Безмер“ беше обявен Ден на отворени врати от 9:30 до 12:30 часа. Много семейства разгледаха  поделението и се запознаха с техниката и арсенала на Военно-въздушните сили.

Всички снимки от празника вижте на официалната страница на Община Ямбол във Фейсбук: https://www.facebook.com/yambolofficial/photos.

 

About the Author :

Leave a reply