Пъстър есенен карнавал

IMGP7179Така може да бъде определено тържественото изпращане на есента в детска градина “Здравец”- град Болярово. Впрочем там винаги е забавно и весело. Затова обичам да присъствам на техните трогателно мили празници.
На 16 ноември 2016 г. децата от двете групи изпратиха есента, в чиято роля се вживя прелестната Бети от група “Мики Маус”. Облечена в златиста, красива рокля, а върху косите – с венец от пъстри есенни листа, понесла своята кокетна кошничка с есенни плодове и разноцветни листа отгоре, тя беше главната героиня в този незабравим ден.
Децата я посрещнаха с песен, както и с гатанки, а после зстанцуваха валс. Чудесен бе и танцът на вятъра, изпълнен от златокосата малка чаровница Никол Ненова.
IMGP7182Есента вадеше от кошничката си листа и питаше за цветовете им. А след това, застанала пред чудесно аранжиран есенен кът (табло, композиция от есенни листа и клонки – във вази и малки кошнички) започна да изважда зеленчуци, а накрая плодове, за чиито наименования задаваше въпроси към децата.
Последваха песни за зеленчуците, за плодовете; за щедростта на есента, даряваща хората с красота, многообразие, сладки плодове и полезни зеленчуци. А после се заредиха стихове: за меденосладките жълти круши, за отиващата си есен, за отлитащите на юг птички…
IMGP7186Интересен беше танцът на падащите есенни листа (така изхлеждаха дечицата от група “Буратино”). Свой финален танц представиха и децата от група “Мики Маус”. С обща песен за горските животни, които си имат топли кожухчета за зимата, малките палавници изпратиха красавицата есен. И дълго й махаха с ръчички – на фона на песента “Детска планета”. А техните родители и близки, дошли на празника, не спираха да ги аплодират.

IMGP7189 IMGP7190 IMGP7191 IMGP7193

About the Author :