Пъстра пролетна дъга в ЦДГ „Здравец“-Болярово

IMGP1151Първа пролет! Празнична е датата 22 март, която ежегодно за нас е свързана с пристигането на пролетта. А в детска градина „Здравец” – Болярово нейното посрещане бе толкова весело, забавно, емоционално!

То започна с игрива песничка за края на зимата – с появата на топлия южен вятър (в неговата роля се превъплъти Найден от група „Мики Маус”).

А после пристигна тя – дългоочакваната пролет, понесла кошница с пролетни цветя. Малката Анелия П. Колева олицетворяваше чудесно гиздавата гостенка, на която се зарадваха всички – и дечицата, и техните близки на тържеството. Тя затанцува заедно с децата и остана да се весели с тях. Имаше и хорце, и много стихове за пролетта, декламирани ентусиазирано от малките чаровници. После отново песни, толкова много песни!

IMGP1129Пробуди се и Мечо след дългия зимен сън, долетя от юг дългокракият щъркел – толкова отдалече, от брега на Нил! Изгря Слънчо и на импровизираната горска поляна разцъфтяха снежни кокичета, златни минзухари, дъхави теменужки, нежни момини сълзи… И се понесе песен за лястовичката, полетяла и разказваща пролетни приказки на своя чуруликащ език…

Поразително артистични, по детски трогателно мили, многобройните малки актьори изгряха като пъстра пролетна дъга със своите превъплъщения, посрещайки пролетта.  Пролет в очите, но и в душите!

Бинка Величкова

About the Author :

Leave a reply