Първо равенство на ОФК „Елхово” в контролите

DIMITYR_IVANOV0След като в първия си предсезонен мач футболистите на ОФК „Елхово” паднаха от състава на „Созопол” с резултат 2:0, миналата събота, 16 юли, играчите на треньора Димитър Иванов правят по-сполучлив двубой и завършват наравно при гостуването си в Свиленград на едноименния клуб.

Домакините, които от сто години участват в състава на Югоизточната „В” група, и почти винаги се представят силно в първенството, повеждат с 1:0. Новакът в трета дивизия, Общински футболен клуб „Елхово”, връща попадението чрез Калоян Ангелов, а удря и една греда на реномирания си противник.

По-малко от месец остава до старта на шампионата в Югоизточната „В” група, той тръгва на 13 август, така че време има достатъчно, за да се пробват различни състезатели в опит да се намерят подходящите изпълнители. На този етап не е ясно и с какъв бюджет разполага новият член на трета дивизия, на който президент е кметът на община Елхова Петър Киров, а това, естествено, определя и равнището на селекцията.

Елховският отбор  много категорично спечели първенството на Ямболска област, а в състава на Югоизточната „В” група той не бе стъпвал от няколко века. Това предизвиква повишен интерес     към селекцията, която ще направи тамошната легенда Димитър Иванов, който бе начело на отбора и при влизането му в трета дивизия.

Както се знае, освен тимът на ОФК „Елхово”, в Югоизточната ”В” група и през новия шампионат   ще играе „Ураган” /Бояджик/, направил чудесно представяне през миналото първенство, в което бе дебютант.

За поредна година първенството на трета дивизия ще премине без участието на ямболски клуб – местният ФК „Тунджа 1915” се разпадна и миналия сезон не рита дори в „Б” селска група.

About the Author :