Първи юни – ден, по детски весел и забавен

IMGP9975Денят на детето (1 юни) малките възпитанице на ДГ „Здравец“- град Болярово превърнаха в истински празник – по детски весел и толкова забавен! Пред възхитените погледи на родители и близки дечицата и от двете групи („Мики Маус“ и „Буратино“) отново доказаха колко са сръчни, ловки, динамични, артистични, поетични, талантливи и празнично красиви!

Изявите им в този ден бяха реализирани от клубовете „Фолклор и традиции – пея и танцувам“, ръководен от г-жа К. Гюрова; „Детски театър“ с ръководител г-жа С. Гочева и „Спорт и развлечения за малките деца“, оглавяван от г-жа М. Георгиева. Тези чудесни формирования функционират по проекта „Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината“ (договор № BG05M2OP001-3.001-0117, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове) с ръководител г-жа Н. Терзиева, заместник-кмет на община Болярово.

Обаятелната, лъчезарна водеща (г-жа Стоянка Гочева) беше услужливо подпомагана от трите малки чаровници Многознайка, Всезнайка и Усмивка, които умело се обръщаха с въпроси към децата. Последва мажоретен танц (на група „Мики Маус“), звънна популярната и обичана песен „Детство мое“, както и песни за балончето, за приятелството. Чрез песнички с тематична насоченост се изяви и клуб „Безопасност на движението“, ръководен от г-жа К. Гюрова.

А малките „козлета“ играеха и се забавляваха чрез своя чудесен танц! Побързаха да се представят и актьорите с драматизацията на „Приказка за приятелството“. Бяха трогателно мили и много талантливи в ролите си!

Има с какво да бъде запомнен от децата този ден. Дори с веселите закачки задачки, като например може ли: конче да си обели бонбонче; котка да плува сама в лодка; малко мече да си облече елече и т.н.

И с това, че за всяко дете имаше балонче и бонбонче. А към обяда – почерпка със сладкиши, включително огромна торта! Заслугата за вкусната част от празника е на дарителите: ЕТ „Странджа СИС“ – Радка Стойкова, ЕТ „ВЕС“ – Стоян Станков, Янко Анев – общински съветник и лекарят, който се грижи за здравето на децата там.

Благодарности към тях – от ръководството и дечицата.

IMGP9966 IMGP9979

Бинка Величкова

 

About the Author :

Leave a reply