Първи юни – ден за веселие и дръзновение

IMGP2801Международният ден на детето има с какво да бъде запомнен от всички деца в детска градина „Здравец” – Болярово. А и от техните родители, близки, както и от гостите навярно – госпожа Нина Терзиева, заместник-кмет, госпожа Мария Чанева, секретар на общината, общинските съветници Янко Анев и Бинка Величкова, родители и близки на децата.

Пъстра и разнообразна програма бе подготвена от тях със съдействието на обичаните учителки. Много песнички прозвучаха в този ден, изпълнени от децата с неотразимо вдъхновение: за детството, родината, приятелството… Много бяха и стиховете, декламирани по детски забързано или гръмко-патетично – кой както умее.

Интересна драматизация на приказката „Кравайчето” представиха малките актьори от клуб „Детски театър” с ръководител Стоянка Гочева. Тяхната изява беше по проект Децата на Болярово-успешна интеграция в образователната система и подобряване на учебната среда в общината“ (договор № BG05M2OP001-3.001-0117, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове) с ръководител Нина Терзиева. Трогателно мили бяха хлебарят, чевръстият Вълчо, добродушната Мецана, кокетката Лиска. И малката мишчица, която заслужено получи кравайчето заради своята добросърдечност.

Дейности по същия проект бяха и останалите прояви. Децата от клуб „Безопасност на движението” с ръководител Калина Гюрова, директор на детското заведение, демонстрираха отлични знания за светофара и неговите пътеводни функции, за пътните знаци; отгатваха в надпревара тематично подбрани гатанки. И завършиха с чудесната песничка за трицветието на светофара, с което трябва всеки да се съобразява на пътя.

Отборните игри между отбор „Ябълка” и отбор „Круша” внесоха много динамика и повишиха емоционалния градус на празника. Преодолявайки различни препятствия, децата истински и дълго се забавляваха. Играта „Предай топката” също им допадаше. Затова действаха ловко, стремително. Та нали това бяха членовете на клуба „Спорт и развлечение за малките деца”, ръководен от госпожа Мария Георгиева по същия проект.

А песните и танците бяха дейности на клуб „Фолклор и традиции – пея и танцувам”,  ръководен от госпожа Гюрова – по гореспоменатия проект.

Развълнувана, госпожа Чанева – секретар на община Болярово, приветства всички деца за техния пъстър празник. Всяко от тях  получи торбичка с лакомства – подарък от общинското ръководство.

Емоционален бе и финалът – състезания с велосипеди, където имаше състезателен хъс и дръзновение. Най-бързите и най-техничните получиха награди, разбира се.

Благодарности и похвала заслужават дарителите в този ден: прекрасната и отзивчива госпожа Милена Велева, благородната и работлива  Радка Стойкова, общинският съветник и училищен лекар Янко Анев. За да е по-сладък празникът и по-интересно – ежедневието на децата в детската градина.

                                                                                                                                                                                         Бинка Величкова

IMGP2723 IMGP2761 IMGP2789 IMGP2795 IMGP2796 IMGP2797

About the Author :

Leave a reply