Първи рожден ден за Дневен център за възрастни хора с увреждания

SAM_3036С невероятно парти потребителите и екипът на Дневен център за възрастни хора с увреждания „Свети Франциск”отбелязаха първата година от разкриването на социалната услуга в село Веселиново, община „Тунджа”.

Преди година – на 25.10.2013 г., в с. Веселиново бе официално открит Дневен център за лица с увреждания.  Дневният център стана реалност благодарение на ползотворното партньорство между община „Тунджа” и Сдружение „Каритас”, обединени от желанието за подкрепа на лицата с увреждания и техните семейства и за повишаване качеството им  на живот.

SAM_3047Година по-късно хората с увреждания намират в Дневния център топлина и  уют, там те са подкрепяни и насърчавани. Ръководител на Центъра, рехабилитатор, социален работник,  трудотерапевт и социален асистент  ежедневно полагат грижи за потребителите на социалната услуга, организират и извършват групови и индивидуални занимания, както и обучение на лицата за придобиване на нови знания, необходими за техния по-добър живот  и важни за тяхното социализиране и надграждане на способностите им.

По желание на потребителите на Центъра партито за празника се състоя на гости у приятели – в град Сливен, в Дневен център за хора с увреждания към Фондация „Милосърдие”. С музиката, танците, голямата торта и много смях всички дълго ще помнят първия рожден ден и ще очакват следващите с надежди за здраве и благополучие.

 

About the Author :